Sådan starter du virksomhed

Flere og flere har fået øjnene op for livet som selvstændig og det kan skyldes flere ting men vigtigst af alt er at man har fundet på et koncept, der bliver nødt til at komme ud til folket.

Lav en slagplan med step by step

Når du vil gå selvstændigt, skal du have lagt en slagplan for hvad der skal tages hånd om for at starte din virksomhed. Der ligger meget registreringsarbejde i selve opstarten, men når du er kommet på den anden side af det, så er du i gang. Oprettelse af ApS er et af de første steps.

Når du skal oprette et ApS, så kræver det en startkapital på 40.000 kroner. Hvis det ikke lige er noget du har nu og her og du ikke har mulighed for nogen form for apportindskud, så skal du måske tage et kig på andre former for virksomhed der kan drives.

Lav en slagplan. Foto: Unsplash

Valg af virksomhedstype

Virksomhedstyper er om du ønsker at køre en enkeltmandsvirksomhed, et ApS eller om du vil starte et aktieselskab. Der er forskellige fordele og ulemper for virksomhedstype. Den første faktor der kan spille en rolle, er som regel prisen, for der er stor forskel fra den første til den sidste mulighed, og i nogle tilfælde kan det ganske enkelt hver udelukket at starte andet op end en enkeltmandsvirksomhed.

Ved oprettelse af en enkeltmandsvirksomhed skal du ikke have nogen form for startkapital, men udelukkende havde råd til de få gebyrer og evt. lidt bistand fra en revisor eller advokat hvis du føler dig mest tryg ved det. Det er en billig løsning og du er hurtigt i gang med dit eget CVR-nummer. Den store ulempe her er den personlige hæftelse.

Med et ApS eller et A/S vil du ikke stå med personlig hæftelse men her kræves der en form for startkapital, som der kan være svært at finde, når man endnu ikke har tjent pengene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *