Med en certificeret statiker er projektet sikkert

En certificeret statiker bruges på byggeprojekter, hvor der enten skal indgå en 3. parts kontrol, eller på projekter hvor man vil sikre sig, at alle beregninger er rigtige samt på projekter, hvor der ønskes mere frirum, da en certificeret statiker kan analysere paragrafferne på en måde, som giver ekstra råderum.

Anskue det som en forsikring

For at blive certificeret statiker skal ansøgeren kunne dokumentere sin viden- og sine kompetencer inden for byggetekniske forhold, samt at bygningsreglementets bestemmelser kan anvendes, hvad angår konstruktioner. Desuden kræves det, at ansøgeren kan udforme og kontrollere dokumentation herfor.

Det kan derfor give god mening at benytte sig af en professionel, også på projekter, hvor det ikke er påkrævet lovmæssigt. En certificeret statiker kan kontrollere alle beregninger, og sørge for at alt er korrekt, så konstruktionen af det byggeprojekt der arbejdes på, er sikker. Det er især relevant, når der udarbejdes bærende konstruktioner.

Anvendelse af en certificeret statiker kan derfor være en udgift, som kan anskues som en forsikring for at alle beregninger er rigtige, samt at der lovmæssigt er gjort korrekt brug af de rette paragraffer, og at tolkningen af paragrafferne er inden for rammerne.

Såfremt man samtidig med at man anvender en certificeret statiker, også gør brug af den nyeste og mest fremtidsorienterede teknologi, når man udarbejder et byggeprojekt, gør man ikke bare arbejdet lettere for alle involverede, men også mere sikkert.

Sikkerheden ligger i, at man med de nyeste teknologier og programmer til byggeforretningsområdet har mulighed for at sikre, at alt dokumentation i projekteringen bliver bevaret. På denne måde sørger man for, at alle beslutninger og aftaler undervejs ligger i projektet, så man til alle tider har mulighed for at orientere sig, når projektet overgår fra arkitekter til ingeniører, konstruktører og bygherre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *