Intelligenstest – hvilken psykolog kan hjælpe?

Annonce 

Har du en fornemmelse af, at du har et barn, som er ekstra velbegavet? Så kan du måske have en interesse i, at dit barn kommer til en psykolog, som kan lave en intelligenstest. Med en intelligenstest kan I få mere afklaring omkring, hvor højt begavet dit barn er. Og herfra kan du og uddannelsesstedet være med til at målrette undervisningen endnu mere, så dit barn kan støttes og stimuleres på bedste vis. 

Nu er spørgsmålet naturligvis bare, hvilken psykolog du og dit barn skal gå til. Der findes nemlig flere rundt i landet, som primært arbejder med testning – og naturligvis testning af børn. Det kommer vi mere ind på her. 

Sådan vælger du en psykolog til intelligenstest 

Vælg en professionel der arbejder med børn 

Til en start bør du gå med en psykolog, som primært arbejder med test af børn. For det vil naturligvis være et stort plus, at du og dit barn kommer i specialiserede hænder. Det vil nemlig betyde, at psykologen er vant til at arbejde med lige præcis denne målgruppe.

Hvem har solid erfaring at trække på? 

Når dit barn skal have en intelligenstest, så kig også gerne efter en psykolog, som har solid erfaring med arbejdet. Generelt er det et plus, da det også ruster psykologen endnu bedre til at teste. 

Hvornår kan du få dit barn testet? 

En tredje ting du kan være opmærksom på er, hvornår du kan få dit barn testet. For mon ikke du ønsker at få en tid relativt hurtigt, så der kan komme mere afklaring omkring, hvorvidt der måske skal overvejes andre skoletilbud, ekstraundervisning eller noget helt tredje. 

Hvis du følger de tre punkter, der er listet op her, så er der gode muligheder for, at du kan finde en psykolog i den nærmeste fremtid, så I kan få den hjælp og vejledning, I sikkert også ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *