Guide: Sådan finder du god Århus terapi

Annonce

Hvis du har truffet en beslutning om, at du gerne vil søge hjælp ved en psykolog, så er der god hjælp forude. Spørgsmålet er bare, hvordan du kommer i den bedst mulige terapi. Det kan du heldigvis blive klogere på herunder. 

Først og fremmest – hvorfor er det så overhovedet relevant at rette opmærksomheden mod god terapi Århus? Det er det af den grund, at den kan være et stort skridt at søge hjælpe ved en professionel. Måske er det grænseoverskridende, at en fremmed person skal indvies i dine udfordringer, eller måske er du ikke vant til at sætte ord på det, der rumsterer i dit liv. Når der derfor endelig er truffet en beslutning om at starte i terapi, så skal forløbet også gerne kunne give dig den støtte og hjælp, du har brug for. 

Dette er vigtigt i dine terapi sessioner

Føler du dig tryg ved psykologen?

I ethvert terapiforløb er det utrolig vigtigt, at du føler dig komfortabel ved din psykolog. Rent faktisk er det alfa og omega, da det har en betydning for, om du tør dele de aspekter ved dit liv, som kan være vigtige for, at du får den bedst mulige hjælp. Lyt derfor ekstra meget til din mavefornemmelse, når du begynder ved en psykolog. 

Terapien må gerne skræddersyes dig

Et andet aspekt som også er vigtigt for terapien er, at terapien skræddersyes til netop dig og dine behov. Alle mennesker som kommer ind i terapi er forskellige, og selvom du kommer ind med en udfordring, som psykologen har arbejdet med før, så kan du have brug for hjælp på en anden måde, end en tidligere klient, psykologen har arbejdet med. Tit og ofte kan du allerede læse mere på psykologens hjemmeside om, hvorvidt dette er en tilgang, som også vægtes, når du kommer ind til samtaler. Derudover kan det også være noget, du hurtigt kan få en fornemmelse af. 

Du er eksperten i dit liv

Et tredje aspekt som også er essentielt i din Århus terapi er, at der er en respekt omkring, at du er eksperten i dit liv. I sidste ende er det nemlig kun dig, som ved, hvordan det føles at være dig, og hvad netop du har været igennem. 

Hvis du finder en psykolog, som giver plads til alle disse ting i et terapiforløb, så har du de bedste forudsætninger for at få et godt forløb, hvor du får præcis den hjælp, du har brug. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *