Guide: Sådan bryder du med ludomani

Annonce

Ludomani, også kendt som en afhængighed af pengespil, er en af de afhængigheder, som kan være utroligt svære at bryde med selv. Det er der nu heller ikke noget at sige til. Lad os prøve at dykke ned i hvorfor. 

Derfor er det svært at bryde med ludomani

Det der sker, når man er ludoman er, at trangen og lysten til at spille bliver altoverskyggende for ens hverdag. Det er det, som fylder ens tanker gennem dagen, helt på samme måde som andre afhængigheder også kan opleves. Da ludomani samtidig er en afhængighed af pengespil, så kan det have store konsekvenser økonomisk. Det kan det dog også have for ens familieliv, arbejde og helbred generelt.

Nu hvor det er slået fast, at ludomani kan påvirke store dele af ens liv, negativt, så er der alle gode grunde til at opsøge hjælp. Men det nu engang sådan, at der kan gå en del tid, før man selv indser, at man har brug for hjælp. Det kan især være til stor bekymring for pårørende, som kan følge med på sidelinjen og se, hvilken effekt afhængigheden har. Når det er sagt, så er det muligt at komme fri af denne afhængighed – uanset hvor indviklet den afhængige måtte være i sin spilafhængighed. 

Kom i god ludomanibehandling 

Det første skridt til at bryde med ludomani er naturligvis, at man kommer til en accept af, at man har brug for hjælp. Og herfra er der heldigvis rigtig gode muligheder for hjælp. Der findes nemlig professionel og effektiv ludomani behandling, som bliver skræddersyet til hver enkelt som kommer ind i behandling. Det skal dog også nævnes, at det ofte også er pårørende, som tager kontakt til et behandlingssted. I disse tilfælde er der naturligvis også gode muligheder for at få den afhængige i behandling. 

Noget andet rigtig positivt omkring ludomanibehandling er, at man får en større forståelse af, hvorfor afhængigheden har udviklet sig i første omgang. Derudover får man også redskaber og værktøjer til at styre den trang, som man oplever. Disse er naturligvis kun få af de ting, der vil være i fokus i en behandling. 

Det er også værd at nævne, at der er god mulighed for at finde gratis ludomanibehandling. Denne detalje kan nemlig også være utrolig vigtig at fremhæve, da det ellers kan være en dyr fornøjelse at komme til psykolog, da der vil være behov for et behandlingsforløb, der strækker sig over de antal sessioner, der er nødvendige. Og her kan forløbets længde variere alt efter, hvor mange fremskridt, der laves m.m.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *