Flere ejere i ApS? Husk ejeraftalen

Hvis man er flere ejere i et ApS så er det vigtigt at huske på at oprette en ejeraftale ved stiftelsen. Her kan du læse mere om hvad en ejeraftale er og hvorfor den er så vigtig.

Hvad er en ejeraftale?

En ejeraftale er en aftale der indgåes mellem ejerparterne i en virksomhed, det kan for eksempel være et andelsselskab eller et ApS med flere ejere. En ejeraftale er ikke det samme som vedtægterne, men et tillæg. Ejeraftalen er til for at sikre at der ikke bliver kaos hvis der skulle opstå en konflikt mellem ejerne eller i forbindelse med ejerforholdene i selskabet.

Det er en god ide at indgå en ejeraftale i et ApS selskab, for at sikre at der ikke bliver uro, hvis der opstår en konflikt. En ejeraftale kan regulere alt fra hvordan man skal sælge sin andel i selskabet, til hvad der skal ske hvis en af parterne bliver umyndiggjort eller dør. En ejeraftale er også relevant i forbindelse med fortolige oplysninger og immaterielle rettigheder.

Hvorfor er ejeraftale vigtig?

En ejeraftale bliver vigtig, ja faktisk essentiel, når der er et ejerforhold med flere samarbejdspartnere. Det er som kendt en god ide at planlægge skilsmissen, mens man er gift – og ikke når man er blevet uvenner. Det er i princippet det samme som ejeraftalen gør, den sikrer at I kan fortsætte det gode samarbejdet og lægger spilleregler for hvad der skal ske i forskellige situationer. På den måde har alle parter noget konkret at forholde sig til, og der opstår ikke usikkerheder omkring potentielle konflikter.

En ejeraftale er en fremgangsmåde for hvordan man går frem i en konflikt og hvilke sanktioner der for eksempel gælder for brud på ejeraftalen. En ejeraftale er en juridisk aftale der skal oprettes i samarbejde med en advokat. På den måde får man også skræddersyet aftalen til jeres behov – det er meget bedre end at gå for en skabelon som man finder på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *