5 måder du kan vælge en psykolog på

Annonce

  1. Hvor holder psykologen til? 

Når du skal vælge en psykolog, kan du først og fremmest vælge en, som holder til i dit lokalområde. Det kan nemlig være et stort plus, når det er nemt at komme til og fra din psykolog. Står du derfor og vil have hjælp fra en psykolog i Århus, så start med at undersøge de psykologer, der holder til her. 

Skulle du ønske et online terapiforløb, så kan psykologens lokation selvfølgelig være underordnet, da du kan få hjælpen hjemmefra i stedet. 

  1. Hvad har psykologen erfaring med? 

Det næste du kan forholde dig til er, hvilken erfaring psykologen har. For at være helt præcis, så vil det sige, hvilke udfordringer der arbejdes med. Det vil nemlig være til din fordel, hvis din kommende psykolog allerede har solid erfaring med den situation, du står i. Det kan nemlig have en betydning for den hjælp, de forståelser og de redskaber, som psykologen kan hjælpe dig med. 

  1. Er psykologen i Århus autoriseret? 

En tredje ting du kan have øje for er, om psykologen er autoriseret. Det at være autoriseret fortæller nemlig noget om, at psykologen udover en lang universitetsuddannelse også har gennemført en 2-årig efteruddannelse, hvor der har været krav til antallet af terapisessioner, psykologen har skulle udføre. 

  1. Hvor meget ventetid har psykologen? 

Det er ret så naturligt, at psykologer kan have ventetid. Når du skal finde dit helt rette match, så kan ventetiden også være noget, du forholder dig til. Det kan nemlig have en betydning for, hvor hurtigt du kan komme i gang med behandling. 

  1. Kan du fornemme en god kemi mellem dig og psykologen? 

Kemien mellem dig og din kommende psykolog er utrolig vigtig. Du bør derfor også altid lytte til din mavefornemmelse omkring, om du har med en psykolog at gøre, du er komfortabel ved. Vær derfor også god til at sadle om, hvis du ikke tænker, at vedkommende er den rette for dig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *